Geplaatst op
Letselschade is in veel gevallen bijzonder ingrijpend. Daarom is het belangrijk dat je er op een zo slim mogelijk wijze mee omgaat. In deze blog willen we je graag meer vertellen over wat je kunt doen om deze periode zo vlot en goed mogelijk door te komen.
Probeer het niet alleen te rooien
Er zijn experts die je in de arm kunt nemen om je te helpen bij het omgaan met letselschade. Op het mentale vlak is dat een psycholoog, op het lichamelijke vlak is dat natuurlijk in de eerste plaats de huisarts. Ook spelen er andere zaken, zoals de juridische afwikkeling van letselschade. Daarvoor moet je echt een jurist of advocaat voor hebben.
Waarom een jurist of advocaat inhuren?
Wanneer je letselschade hebt ten toedoen van een ongeval waar iemand voor verantwoordelijk is, dan is het belangrijk dat je deze gene of organisatie aansprakelijk stelt. Dat kun je natuurlijk allemaal zelf proberen te doen. Maar wanneer jij een leek bent op juridisch gebied is het allemaal niet zo’n strak plan. Zeker wanneer je aan het herstellen bent.
Veel mensen maken gebruik van de diensten van een letselschadebureau. Een dergelijk bureau kan brieven sturen naar de ´verantwoordelijke´ en onderhandelen. Meestal worden de zaken zo geregeld. Wanneer de tegenpartij geen schuld erkent, dan wordt het in de rechtszaal uitgevochten. Dan heb je een advocaat nodig, omdat alleen een advocaat documenten aan mag bieden aan een rechter.
No cure, no pay
Het voordeel van een letselschade is dat ze kunnen werken op basis van no cure, no pay. Wat zoveel inhoudt dat wanneer het bureau geen goed resultaat behaalt (de schadevergoeding) dan betaal je als cliënt niets. De juridische kosten worden bij goed resultaat in de schadeclaim verwerkt. Op deze manier betaal je niet voor de juridische bemiddeling. Natuurlijk wil een letselschadebureau wel zeker weten dat je echt een grote kans maakt om een schadevergoeding te krijgen. Dit wordt dan ook eerst goed bekeken voordat ze je dossier aannemen. Het is dus zaak om een goed overzicht te presenteren van de verschillende documenten die relevant zijn voor je zaak, zoals ziekenhuisrekeningen, politieverslagen en dergelijke.