australia post sydney Werk dichter bij huis

Veelgestelde vragen, over werk dichter bij huis of wonen waar je werkt

 1. Introductie, meer over deze site.
 2. Is deze site anders dan een vacaturesite?
 3. Waarom gratis aanmelden.
 4. Welke gegevens moet ik opgeven?
 5. Wat is een persoonlijke deelnemerspagina?
 6. Aanbod baanruil en vacatures bekijken.
 7. Een match, hoe werkt het eigenlijk?
 8. Wanneer weet je dat er een match is?
 9. Hoeveel mensen zijn er nodig voor een succesvolle match?
 10. Wanneer kan je echt contact leggen?
 11. Extra kansen op een succesvolle match
 12. Wat kost het, is alles gratis?
 13. Privacy.
 14. Misbruik gegevens.
 15. Ik wil van baan ruilen met een andere deelnemer, hoe vertel ik het mijn werkgever?
 16. Voordelen werkgevers bij baanruil.
 17. Statistieken mobiliteitsontwikkelingen / vooruitblik.
 18. Afmelden als deelnemer
1. Introductie, meer over deze site.

Ooit wel eens afgevraagd waar al die mensen aan de andere kant van de vangrail, in de tegenovergestelde file, werkzaam zijn? Dagelijks reizen er honderdduizenden mensen in de file naar hun werk. Eigenlijk zonde van de tijd, energie, kosten en milieu. Zorg dat werken en wonen een korte reisafstand heeft. Wonen waar je werkt. het kan, werk dichter bij je woonplaats.

Deze site bied je de mogelijkheid om dichter bij huis te gaan werken.
Door het opgeven van je wensen m.b.t. de locatie en functie zoeken wij naar het aanbod van geschikte banen die dichter bij je woonlocatie zijn. Nadat je je hebt aangemeld worden deze banen gemeld in je persoonlijke deelnemerspagina. Via het inlogsysteem kan alleen jij inloggen op je eigen pagina. Hier vind je vervolgens banen die voldoen aan je selectiecriteria:
1.    van andere deelnemers die de files ook zat zijn en van baan willen ruilen
2.    uit het directe vacatureaanbod
Door deze opzet ontstaat een totaalaanbod (van ruilbanen en vacatures). Meer aanbod, want naast de vacatures zoeken we voor jou ook naar banen die geruild kunnen worden met andere deelnemers. Banen die normaal gesproken niet beschikbaar zijn. Sneller kans om uit de files te komen door een passende baan in de buurt! Jij kunt uiteindelijk zelf kiezen of je in contact wil komen met een andere deelnemer voor een ruilbaan of dat je wilt reageren op een vacature.

Je kunt Flexibel werken, (flexplekken) thuiswerken of gewoon Dichter bij huis werken. Ondek jouw mogelijkheden en meld je gratis en vrijblijvend aan. AANMELDEN ALS DEELNEMER        2. Is deze site anders dan een vacaturesite?

Ja. Het grote verschil is dat je hier de mogelijkheid hebt om contact te maken met andere deelnemers die voor jou een interessante functie hebben, dicht bij jouw woonlocatie. Deze personen zijn zelf ook op zoek naar een gelijksoortige baan in de buurt van hun  woonlocatie. Daarnaast biedt de site ook de mogelijkheid om rechtstreeks via het vacatureaanbod een baan in de buurt te vinden. Alles conform je opgegeven selectiecriteria en met één doel: uit de file! Aan jou de keus. Daarnaast zijn we voorstander en promoter van Het Nieuwe werken Doe je zelf.  #TFMM


3. Waarom gratis aanmelden.

Meer kansen op werk dichter bij huis. Gratis aanmelden is een voorwaarde om in de database te worden opgenomen zodat er voor jou gezocht kan worden naar matches, bij jou in de buurt. Met je aanmelding krijg je gratis inzage in op jou afgestemde baanmatches (baanruil), inclusief het op jou afgestemde werkaanbod direct via vacatureaanbieders!


4. Welke gegevens moet ik opgeven?

In het aanmeldscherm geef je de volgende gegevens op:
1. de plaats waar jij nu werkt
2. het soort werk dat je doet
3. de plaats(en) dichter bij huis waar je zou willen werken
4. welk soort werk (functie e/o branche) je zoekt
Vervolgens zoekt ons systeem naar banen die hieraan voldoen. Deze worden gemeld in je persoonlijke deelnemerspagina.


5. Wat is een persoonlijke deelnemerspagina?

Als je je hebt aangemeld wordt er automatisch een persoonlijke deelnemerspagina voor je aangemaakt. Alleen jij kunt hier met je persoonlijke gegevens inloggen. Hier worden alle baanmatches gemeld die voldoen aan jouw selectiecriteria. Je privacy is permanent gegarandeerd zodat ook collega deelnemers niet kunnen zien dat jij deelnemer bent op deze site.


6. Aanbod baanruil en vacatures bekijken.

Na je aanmelding kun je op je gemak zonder verplichtingen en zonder je privacy in gevaar te brengen op je persoonlijke deelnemerspagina inloggen. Daar zie je of het baanruil aanbod van anderen je een mogelijkheid aanbiedt op werk dichter bij huis. Je bent nooit tot iets verplicht. Bij elke baanmatch met een andere deelnemer beslis je zelf of je contact wilt leggen. werkdichterbijhuis.nl biedt je dus de mogelijkheid in contact te komen met mensen zoals jij met een baan, die ook op zoek zijn naar werk dichter bij huis. Daarnaast melden we ook vacatures die aansluiten bij jouw selectiecriteria. Je kunt dus kiezen op welk aanbod je in wilt gaan.


7. Een match... Hoe werkt het eigenlijk?

Een match is een situatie waarbij jouw criteria èn de criteria van een collega-deelnemer op elkaar aansluiten. Hij/zij heeft dus de baan op de locatie die jij zoekt en viceversa. Een match kan ook tot stand komen doordat een vacatureaanbieder een baan bij jou in de buurt heeft. De combinatie van deze twee bronnen creëert een uniek en totaalbod van werk dichter bij huis.


8. Wanneer weet je dat er een match is?

Op twee manieren;
1. zodra je (na je aanmelding) inlogt op je persoonlijke deelnemerspagina. Deze lijkt op een mailbox waarin jouw baanmatches staan gerangschikt.
2. per email. In het aanmeldscherm kun je de emailoptie (de)activeren . Ook wanneer andere deelnemers aangeven contact te willen leggen met je dan krijg jij daar automatisch bericht van.


9. Hoeveel mensen zijn er nodig voor een succesvolle match?

Baanruil: Voor een geslaagde match voor een baanruil zijn er tenminste twee partijen nodig. Zo'n match gaat uit van een baan van een andere deelnemer die overeenstemt met wat jij zoekt (volgens jouw criteria) en viceversa.
Vacatureaanbod: Een match kan ook ontstaan naar aanleiding van het aanbod van vacatureaanbieders. Je kunt uiteindelijk zelf kiezen waar je op in wilt gaan.


10. Wanneer kan je echt contact leggen?

Alleen wanneer beide matchpartijen dit hebben aangegeven wordt het mogelijk om persoonlijk een emailbericht aan elkaar te sturen en in contact te komen.
Werkdichterbijhuis.nl geeft niet eerder persoonlijke informatie vrij dan wanneer twee personen daar toestemming voor geven. (kijk in je eigen persoonlijke pagina)


11. Extra kansen op succesvolle matches.

Je kunt je kansen op goede matches vergroten door relevante informatie op te geven in het informatieveld over de baan, of door een ruimere kilometerafstand t.o.v. je woonplaats in te stellen en door meerdere functies op te geven.


12. Wat kost het, is alles gratis?    

Je betaalt niets voor het aanmelden. De matches die je gemeld worden kun je gratis bekijken. De vacatureaanbiedingen en het doorlinken naar de betreffende vacaturesites zijn ook gratis.


13. Privacy.

De registratie op de site van je aanmelding en de controle hierop d.m.v. je password is in jouw handen. Met je registratie op deze site zorg je ervoor dat alleen jij toegang hebt tot jouw gegevens.
Je privacy is verzekerd. Je persoonlijke gegevens zijn niet door derden te zien totdat jij beslist om contact met een andere deelnemer (van een match) te maken.  


14. Misbruik gegevens.

Om misbruik te voorkomen kun je alleen met jouw registratiegegevens inloggen. Daarmee kom je vervolgens op je deelnemerspagina , waar jouw baanmatches in staan. Hier kun je zien welke ruilbanen en welk vacatureaanbiedingen er zijn conform jouw persoonlijke selectiecriteria. De matchpersonen (andere deelnemers) zien op hun beurt in hun pagina de beknopte gegevens die jij bij de aangeboden baan hebt omschreven, maar altijd zonder persoonlijke gegevens. Nb: Algemene informatie over je huidige baan kan je als deelnemer bij het aanmelden wel opgeven in het informatieveld. Om de privacy te waarborgen en misbruik te voorkomen, is het deelnemers aan werkdichterbijhuis.nl niet toegestaan daar gegevens zoals email, telefoon, adres of naam van het bedrijf te plaatsen.


15. Ik wil van baan ruilen met een andere deelnemer, hoe vertel ik het mijn werkgever?

Nadat je contact hebt gelegd met een andere deelnemer en je hebt interesse om van baan te ruilen met diegene, zal je werkgever hier ook akkoord mee moeten gaan. Het aankondigen van je vertrek is nooit eenvoudig. Maar het goede nieuws wat jij je werkgever kunt melden is dat je via deze site al een andere kandidaat voor hem hebt gevonden via deze site. Deze potentiële kandidaat wil jouw plaats graag innemen (en jij zijn baan bij jou in de buurt!) en deze kandidaat woont in de buurt van het bedrijf. Twee pluspunten. Een kennismakingsgesprek zal je werkgever niet snel afslaan. Het scheelt hem veel kosten voor het langdurig werven en selecteren. En daarnaast kan hij besparen op de reiskosten van de nieuwe collega.

Bedenk dat in alle gevallen je werkgever beter af is met een medewerker die gemotiveerd is. Ook jouw tevredenheid, gezondheid, fitheid en welzijn in het leven staan voorop.
 Je werkgever weet dat als geen ander en zal zich realiseren dat een ontevreden werknemer niet optimaal functioneert. Hoe lang zou het anders nog hebben geduurd voordat je de stap toch had gezet? Lees ook even over de voordelen die het de werkgever uiteindelijk zal bieden.
Tip: Stuur via deze site je werkgever een email met een weblink naar onze homepage. Hij ontvangt dan een bericht via werkdichterbijhuis.nl met informatie over deze website.


16. Voordelen werkgevers bij baanruil en werven van personeel wonend nabij het bedrijf.

Een werknemer kan via het baanmatching-systeem van Werkdichterbijhuis.nl een passende ruilbaan vinden dichter bij de woonlocatie. Voor werkgevers gelden hierbij een aantal voordelen:
- het is niet nodig om een plaatsvervanger te zoeken, bij baanruil is deze voorhanden
- kosten voor werving en selectie hoeven daarmee ook niet gemaakt te worden
- het nieuwe personeelslid heeft een korte reistijd. Onderzoek heeft uitgewezen dat de
   kans op ziekteverzuim daarmee aanmerkelijk kleiner is.
- een werkgever krijgt een gemotiveerd personeelslid ervoor terug, die dicht bij het   
  bedrijf woont.
- kortere reistijd betekent in veel gevallen ook minder reiskosten
- Slim werken Slim reizen

NB: wetgeving vanaf 1 januari 2009 stuurt aan op meer maatregelen van werkgevers met het oog op de verbetering van mobiliteit. Ref, het Activiteitenbesluit november 2007.
Een puntensysteem kent ook punten toe aan personeel dat de auto kan laten staan, op de fiets naar het werk kan, en ook wanneer er een bijdrage geleverd wordt aan de vermindering van de uitstoot CO2 en/of Nox.  

17. Statistieken mobiliteitsontwikkelingen / vooruitblik.

Het eerste kwartaal van 2008 sluiten we af met een totale stijging van de filedruk met 6,3% ten opzichte van 2007. De stijging van het aantal files vraagt om een verandering van denken en doen. In 2005 deed men in de gehele randstand gemiddeld 1,5 tot 3 maal zo lang over een rit in de spits ten opzichte van een onbelemmerde verkeersafwikkeling buiten de spits. Vanaf 1990 is de stijging van de filezwaarte gemiddeld toegenomen met 6,3% per jaar. De verwachte stijging van het aantal personenkilometers voor 2010 bedraagt ongeveer 15% (ten opzichte van het basisjaar 2000).
De automobiliteit in het personenverkeer neemt tot 2020 toe met ongeveer 35%. De groei van het personenverkeer op de weg zal voor het grootste deel (95%) ontstaan door meer gebruikers en slechts voor 5% door toename van de verplaatsingsafstand.
De groei van het goederenvervoer zal met 60% tot 80% toenemen tot 2020. Dat betekent dat één op de vijf auto's op de hoofdwegen straks een vrachtauto is. Doordat een vrachtauto anderhalf keer zoveel plaats inneemt als een personenauto zal op steeds meer plaatsen de rechter rijstrook uit een colonne van vrachtverkeer bestaan. Door de toename van vrachtverkeer (met +/- 80%) en het personenverkeer (ruim 35%) zal de totale verkeersomvang tot 2020 met bijna 50% toenemen. Dat betekent dat het tijdsverlies in de 7 daluren dan even groot is als in de twee spitsuren samen. Het verkeer neemt sneller toe dan het wegennet. In totaal lag er in 2004, 3260 km wegennet in Nederland en kwam er
10 km bij. De kosten die ontstaan door congestie zullen voor het goederenverkeer tussen 2000 en 2020 verviervoudigd zijn! De transportbranche lijdde in 2007door files een record schade van bijna een half miljard euro. Dat is 6% meer dan in 2006. De totale economische schade bedraagt bijna 1.1 miljard.


 
 
18 Afmelden als deelnemer. Om je af te melden, ga je naar je account, klik op Profiel.
Daar kun je je deelname beeindigen bij Afmelden.
nb; in je profielinstellingen kun je ook je voorkeur voor de ontvangst van je nieuwsbrief aangeven  

 

Tessa H. Arnhem
Ik lees hier allemaal verhalen over files en reistijden en daar zit natuurlijk wel wat in, maar mijn motivatie voor het aanmaken van een zoekprofiel was gewoon omdat het lekker simpel is en mij veel zoekwerk bespaart. Ik vond het gewoon wel eens tijd voor een andere baan en als die dichter bij huis is dan is dat helemaal top. Have fun allemaal en succes dr mee. Meer verhalen