australia post opening hours werken in file of neuspeuteren! — Werk dichter bij huis

werken in file of neuspeuteren!Neuspeuteren en zingen in file populairder dan werken

Het Nieuwe Werken gaat niet echt goed samen met files. Zakelijk bellen terwijl je stilstaat met je auto is minder populair dan privé bellen en zingen. Dat blijkt uit de top 10 van bezigheden in de file, onderdeel van een onderzoek naar filerijden in opdracht van TomTom. Voor het onderzoek werden 1.015 automobilisten in Nederland en België ondervraagd.

Zakelijk
De filetijd zakelijk gebruiken zit niet echt in het systeem van de automobilist. Slechts 14 procent van de filerijders gebruikt de tijd nuttig om maar even zakelijk een belletje te plegen. Verder zet slechts 5 procent de reistijd om in werktijd door alvast iets voor te bereiden of stukken te lezen.

Liever belt de filerijder privé (30 procent). Voor 21 procent is zingen een goed tijdverdrijf. Zo’n 11 procent benut het stilstaan om iets anders nuttigs te doen achter het stuur: een hapje te eten. Voor 6 procent van de autorijders is de file blijkbaar een uitgelezen moment om in de neus te peuteren. Flirten met medeweggebruikers behoort voor 5 procent tot de favoriete bezigheden. Uit het onderzoek blijkt verder dat de automobilist in de file sociale media nog niet massaal omarmt. Het checken van Facebook- en Twitter-updates valt geheel buiten de top 10.

Een op de drie in de file
Volgens het onderzoek brengen Nederlandse automobilisten veel tijd door in de file. Zo staat bijna 30 procent een à twee keer per maand vast. Voor 19 procent geldt dat ze drie tot vijf keer per maand in de file staan. 5 procent van de ondervraagden geeft aan zelfs elke werkdag in verkeersopstoppingen stil te staan. Wellicht dat daarom de vacaturesites die inspelen op het werken dichterbij huis steeds populairder worden.

Zo bleek al uit eerder onderzoek in het najaar van 2011, waarbij WERKdichterbijhuis.nl als nr. 1 werd verkozen boven onder andere werkendichtbij.nl.  Zie artikel:

Bewerkt overgenomen van Werken 2.0

Downloads bij dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden

Achtergronden en trends