times for post cammeray WERKdichterbijhuis tot nr 1 verkozen — Werk dichter bij huis

WERKdichterbijhuis tot nr 1 verkozenOvergenomen van het MKB recruitmentblog;
Door Edwin van der Poel, blogger en webmaster van MKB recruitment Blog namens RECCEN Recruitment Center

Op het MKB Recruitment Blog is ruime aandacht besteed aan een drietal vacaturebanken met dezelfde missie, namelijk: Mensen een baan dichterbij huis bezorgen. Vandaag de conclusie, welke vacaturesite helpt u daadwerkelijk aan die felbegeerde baan dichtbij uw woonlocatie waar u op de fiets naar toe kunt.

Hier leest u de uitgebreide bevindingen terug van de geteste websites:
- Test 1; Werkendichtbij.nl
- Test 2; Werkendichtbijhuis.nl
- Test 3; Werkdichterbijhuis.nl
Afzonderlijk van elkaar zijn de websites getest, maar welke website heeft mij nu het beste geholpen bij het vinden van een baan dichtbij huis. Ik zet ze nog even kort op een rij, oplopend van minder goed naar zeer goed.


3. Werkendichtbijhuis.nl
Deze vacaturesite viel mij van de drie geteste websites het meeste tegen. Met name de professionele indruk ontbrak bij mij. Basic look, falende zoekmachine, weinig directe vacatures bij bedrijven. Daar staat tegenover dat de website nog maar recentelijk in de lucht is en er daardoor nog alle ruimte is om verder geoptimaliseerd te worden. Op dit moment echter, heeft de website mij onvoldoende geholpen bij het vinden van mijn baan dichtbij huis. Bezoek Werkendichtbijhuis.nl


2. Werkendichtbij.nl
De website oogt goed en er zijn meer positieve punten te vinden. Ik vond bijvoorbeeld best wat banen vinden binnen mijn direct woonomgeving, maar ik woon dan ook in Zuid-Holland. In de overige randstad provincies is er ook nog redelijk wat aanbod, maar daarna wordt het dunnetjes. Zeker bij een website met als doel mensen dichtbij huis te laten werken heb je een groot vacatureaanbod nodig, anders blijft er na het filteren op woonlocatie weinig over van de in totaal 1923 banen. De website maakt onderdeel uit van De Persgroep en mede daarom had ik er meer van verwacht. Bezoek Werkendichtbij.nl


de nr.1 : Werkdichterbijhuis.nl

Met name het toch wel unieke concept dat mensen met een gelijkwaardige functie van baan kunnen wisselen vind ik een positief punt. Daarmee is de website daadwerklijk anders dan anders. De website oogt daarnaast professioneel en modern en biedt tal aan leuke tools zoals het berekenen van filetijd. Het vacatureaanbod bestaat met name uit een samengesteld aanbod van partners wat zowel voor- als nadelen met zich meebrengt. Bezoek Werkdichterbijhuis.nl


Werkdichterbijhuis.nl – De kortste weg naar een andere baan
Het is even zoeken naar informatie over de website, er is geen prominente plek ingericht op de homepage die daar naar verwijst. Via de FAQ onderaan de pagina vind je uiteindelijk toch informatie over de website. De website richt zich op files en de ergernis die daar bij komt kijken. De website bestaat uit een direct vacature aanbod maar ook is er, en dat was ik nog niet eerder tegenkomen, de mogelijkheid om te ruilen van baan met iemand die ook dichterbij huis wilt werken. In ieder geval een origineel concept. De website heeft een aantal mooie partners aan zich weten te binden. Namen als CareerBuilder, NationaleVacaturebank, ANWB en JobTrack zijn een ieder wel bekend. Er staan op het moment van schrijven 51.465 vacatures online.

De website zelf 
Aangekomen op de homepage van de website zie je een frisse pagina met een eigen stijl. Links bovenin speelt een grafische animatie van een file wat erg leuk is gedaan. In het kort wordt uitgelegd hoe de website werkt. Om gebruik te maken van de website is het nodig om je aan te melden. Wil je dat nog niet? Dan is er dan mogelijkheid om middels een zogenaamde ‘sneak preview’ te zien welke matches er voor jou in de buurt zijn.

Een leuke tool is een test waarmee je erachter komt wat voor ‘woon-werkverkeer type’ jij bent. Door het beantwoorden van vragen kom je uit bij 1 van de 70 profielen. Volgens de test ben ik het type ‘alles of niets’, ik zou wel vaker willen genieten van een snelle rit naar mijn werk zonder alle stress en irritaties.

Nog een leuke tool is het concreet uitreken van je file tijd. Ik bleek 6,25 werkdagen per maand in de file te staan. Even doorrekenend kwam ik uit op 75 werkdagen per jaar. Stel dat ik 40 jaar werk, kom je uit op 3ooo werkdagen. Om het overzicht volledig te maken heb ik het terug gerekend naar hele dagen en dan sta ik in mijn leven 2,75 jaar in de file…. Misschien niet helemaal reëel, maar niet minder confronterend.

Nu waar het om draait, het vinden van een baan in de buurt. Hiervoor heb ik profiel aangemaakt op de website wat binnen een paar minuten is gebeurt. Ik heb aangegeven een commerciële functie te willen binnen een straal van 10 km van mijn huis in dezelfde branche als waar ik nu in werk. Aangekomen op mijn persoonlijke pagina zie ik dat er 1 match is voor het ruilen van een baan en daarnaast worden er 7 vacatures vermeld van de eerder genoemde partners. Wanneer je interesse hebt in de match voor het ruilen van een baan kun je er voor kiezen om met diegene in contact te komen voor meer informatie. Achteraf kan dus heel goed blijken dat de vacatures helemaal niet zo goed op elkaar aansluiten.

Als werkgever kun je ook adverteren op de website voor een bedrag van €39,95 per vacatureplaatsing per maand. Ik vermoed echter dat het merendeel van het vacatureaanbod van de partersites wordt overgenomen. Op zich is dit, samen met de mogelijkheid om van baan te ruilen, een prima combinatie.

Conclusie
De site WERKdichterbijhuis.nl  heeft een eigen stijl en een origineel concept. Het is duidelijk anders dan anders. Hoewel dit ook een afbreukrisico met zich mee brengt ben ik erg enthousiast over deze opzet. De site zit daarnaast goed in elkaar en oogt professioneel. Of je direct de baan bij jou in de buurt vind is de vraag, maar de website biedt in ieder geval de mogelijkheid om eens op een andere manier te zoeken. Het aanbieden van de diverse tools zoals een test, filetijd calculator en allerlei achtergrond informatie maakt de website compleet.

Edwin van der Poel.

Downloads bij dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden

Achtergronden en trends