post sydney brunch verlief op collega; wat te doen? — Werk dichter bij huis

verlief op collega; wat te doen?



Wat doe je als je verliefd wordt op een collega?

1. Je hoeft er niet naar te handelen
Het is altijd prima om iemand leuk te vinden, waar of wanneer dan ook. Maar iemand leuk vinden, betekent niet per se dat je ook actie onderneemt. Je kunt misschien ook van je gevoelens genieten zonder ernaar te handelen. Gebruik je eigen inzicht om te beslissen wat op dit moment het beste is om te doen. Vraag jezelf af of dit een moment om te voelen of een moment om te handelen is.

2. Niet je gevoelens, maar jij beslist
Je gevoelens hebben niet de macht over jou. Uiteindelijk beslis jij zelf nog steeds wat je doet. Als het voelt alsof je emoties de macht overnemen, is dat omdat je hebt toegelaten dat die gevoelens zich hebben opgebouwd, als stoom in een waterkoker. Het goede nieuws, aldus Dr. Gelb, is dat je emoties de macht verliezen zodra je ze een weg naar buiten geeft.

Er zijn veel manieren om opgekropte emoties eruit te laten. Schreeuw eens in een kussen. Schilderen, schrijven, zingen over je gevoelens ... Dat zijn de tips van Gelb, wellicht kun je zelf iets beters bedenken. Hoe fysieker, hoe beter. Als je maar een manier vindt om die emoties naar buiten te laten.

3. Voel je niet schuldig
'Ik vind mijn collega leuk, maar dat zou ik niet moeten doen.' 'Ik weet dat ik niet op mijn baas zou moeten vallen, maar ik doe het toch en ik voel me er schuldig over.'

Dit soort gedachten zijn alleen maar olie op het vuur. Ze zijn zelfs gevaarlijk, want als jij je schuldig voelt, is de kans veel groter dat je iets onverstandigs en ongepasts doet.

Schuldgevoelens staan in de weg van rationele gedachten. Gelb waarschuwt voor de gedachte die daarvoor in de plaats kan komen: 'Ik heb er nu toch al een potje van gemaakt door op mijn getrouwde baas te vallen, dus ik kan er net zo goed werk van maken.' Niet aan te raden, natuurlijk.

4. Je mag er best van genieten
Een oogje hebben op een collega kan leuk, spannend en zelfs productief zijn. Je zult zien dat je jezelf beter gaat kleden, vaker je mond opentrekt tijdens vergaderingen en meer bijdraagt aan projecten. Allemaal omdat je die ene persoon leuk vindt en graag indruk op hem of haar maakt.

Als je dat schuldgevoel eenmaal uit de weg hebt geruimd, kun je genieten van de spanning en kriebels die horen bij een nieuwe verliefdheid. Met dat soort positieve gedachten in je hoofd, kun je vervolgens rustig gaan nadenken over de voor- en nadelen

overgenomen van intermediar.nl

Deel dit artikel met je vrienden

Achtergronden en trends