post bribie opening times Sollicitatietrucjes om gekozen te worden? — Werk dichter bij huis

Sollicitatietrucjes om gekozen te worden?Adam Lewis is een recruitmentexpert die met ‘Apploi’ een mobiele recruitmentapplicatie ontwikkelde. De twee vragen die hij het vaakst gesteld krijgt zijn: “Zijn er trucjes om geselecteerd te worden?” en “Zijn er dingen die je kan doen om je te onderscheiden van anderen?”

Op de eerste vraag is het antwoord 'neen'; op de tweede vraag beantwoordt hij door het geven van deze vijf tips:

1. Stel je creativiteit ten toon.
Een CV zegt heel weinig over wie je echt bent. Doe daarom iets speciaals om je kwaliteiten in de verf te zetten. Een CV-video is een uitstekend idee, maar hou het altijd kort en krachtig. Er zijn ook andere manieren, maar de boodschap is: market jezelf en wees daar zo creatief mogelijk in.

2. Think outside the box.
Door iets origineels te doen of iets dat niemand verwacht, zet je jezelf in de kijker. Zo was er iemand die een CV in spiegelschrift had opgesteld. Demonstreer dat je bereid bent nieuwe dingen te doen, nieuwe uitdagingen aan te gaan en nieuwe ervaringen te proberen.

3. Sociale spionage.
Via sociale netwerken kan je je toekomstige werkgevers en collega’s bestuderen en leren kennen. Een goede band is vaak belangrijker dan je werkprestaties; ook een relatie opbouwen met je interviewer is effectiever dan hem overdonderen met je kwalificaties. Smeed banden op sociale netwerken en draag zorg voor je eigen profiel.

4. Leer van de besten.
Identificeer de kwaliteiten die het bedrijf op prijs stelt – degene die de toppresteerders bezitten. Cultiveer die kwaliteiten bij jezelf en zet ze in de verf tijdens je sollicitatie.

5. Wees proactief.
Wacht niet op een vacature. De beste bedrijven accepteren altijd CV’s, vooral wanneer je duidelijk maakt een ambitieus en getalenteerd individu te zijn die initiatief durft te nemen. Dit is win-win want uiteindelijk bespaar je het bedrijf zo de tijd en het geld die ze anders nodig hebben om een fantastische werknemer als jij te vinden en te rekruteren.

 

Overgenomen van  express.be

 

Deel dit artikel met je vrienden

Achtergronden en trends