nab opening times Seks op het werk — Werk dichter bij huis

Seks op het werk


14-nov 2012

Voormalig viersterrengeneraal en directeur van de CIA David Petraeus moest op negen november ontslag nemen uit zijn functie ten gevolge van een buitenechtelijke affaire met zijn biografe. Het schandaal dat daar op volgde neemt ondertussen steeds grotere proporties aan. Op Businessweek stelt Arianne Cohen dat Petraeus daarmee bewijst zowel een typische als een atypische man te zijn. Cohen is de auteur van het boek ‘The Sex Diaries Project: What We’re Saying About What We’re Doing’ - (Vrij vertaald: ‘Het Seksdagboekproject: Wat we zeggen over wat we doen).

Petraeus is dit jaar 38 jaar gehuwd. Weinig mensen hebben in 38 jaar slechts één seksuele partner. De meesten zijn eenvoudigweg niet zo lang getrouwd en bij ongeveer de helft van de huwelijken die het wel zo ver schoppen, was er ooit minstens één andere seksuele partner in het spel.

Tot zover dus het typische aan Petraeus, nu het atypische: volgens de media had Petraeus buitenechtelijke geslachtsgemeenschap op het hoofdkwartier van de CIA. Onder het bureau van de generaal nog wel.

De werkvloer is de meest voor de hand liggende plek om een nieuwe partner te ontmoeten, maar bitter weinig mensen hebben effectief seks op kantoor. Van de 3.500 kantooraffaires die Cohen onderzocht, vonden er slechts elf plaats op de werkvloer zelf. Seks op kantoor is niet meer van deze tijd en behoort eerder tot het Mad Men tijdperk. Jammer he?!

Open kantoorruimtes, glazen muren en veiligheidscamera’s maken dat de meeste mensen gewoon onvoldoende privacy op het werk hebben om ten volle van hun kantooraffaires te genieten.

Petraeus daarentege kon zich die luxe wel veroorloven. Zijn kantoor was helemaal veilig en cameravrij en zijn baas, Barack Obama, was te druk met zijn herverkiezingscampagne.

Toch werd Petraeus, net zoals in alle andere zaken die Cohen onderzocht, betrapt door een e-mail of SMS. Zelfs de directeur van de CIA kan zijn digitale sporen dus niet wissen.

 

Overgenomen - bewerkt van- www.Express.be

 

Deel dit artikel met je vrienden

Achtergronden en trends