is nab open on saturday Wat zegt de kleur van je kleding over jou? — Werk dichter bij huis

Wat zegt de kleur van je kleding over jou?Wat zegt de kleur van je kleding over jou?

De beste en slechtste kleuren voor je sollicitatie-outfit:
Zwarte en donkerblauwe kleding is favoriet bij sollicitanten. Volgens een onderzoek van CareerBuilder raden werkgevers voor een sollicitatie-outfit het vaakst blauw (23 procent) en zwart (15 procent) aan. Oranje werd genoemd als slechtste kleur (25 procent). Oranje zou 'onprofessioneel' staan.

De associaties bij kleuren van sollicitanten
Als je voor een managementfunctie op gesprek komt, dan draag je het beste zwart, concluderen de onderzoekers van CareerBuilder. Werkgevers associëren zwart met leiderschap. Wil je overkomen als een teamspeler: draag dan blauw. Als je macht wil uitstralen, steek je jezelf het beste in het rood.  Zwarte en donkerblauwe kleding is favoriet bij sollicitantie. Wat zegt de kleur van je kleding over jou?

Andere eigenschappen die werkgevers aan kleuren koppelden:
•Grijs -- logisch, analytisch sterk
•Wit -- goed georganiseerd
•Bruin – betrouwbaar
•Groen, geel, oranje en paars -- werden alle vier geassocieerd met 'creatief'

Dress for success
Behalve de kleur van je kleding, wil je ook met andere accenten indruk maken. Afknappers voor werkgevers waren volgens CareerBuilder: los zittende, te wijde broeken, blazers met te veel versiering en versleten schoenen. 

Wat wel succes heeft
•Kleding die is aangepast aan de omgeving, maar niet te casual. Zelfs al is het hoogzomer en zie je iedereen in korte broek of slippers, jij moet daar net iets boven staan. Laat zien dat je wat moeite hebt gedaan. Een pak hoeft niet overal, maar een bloes of overhemd met daaronder een nette broek of rok wordt meestal gewaardeerd.

•Met neutrale kleding kan niks fout gaan: kies voor donkerblauw, zwart, bruin of grijs. Combineer dat met een klassiek wit shirt. Of juist met een kleuraccent. Een donkerblauwe bloes met een rode ketting, of een wit shirt met een groene stropdas.

•Zorg dat je de outfit goed past: te strak of te wijd maakt een onhandige indruk. Let er op dat alles goed zit.

•Leidt de recruiter niet af. Niet met enorme sieraden, niet met gekke stropdassen, drukke patronen of een te blote outfit. Je wil dat de aandacht komt te liggen op je vaardigheden. Bloezen en overhemden in één kleur of met een heel klein patroontje, zijn rustig voor het oog.

Denk aan de details: poets je schoenen, zorg dat je geen kreukels in je kleding hebt. Is je nagellak niet aan het bladderen? Wat voor riem en sokken trek je aan? Welk horloge? Loop alles even na voor je deur uit gaat.

Bron: Aol.com   bewerkt overgenomen van intermediair.nl

 


Deel dit artikel met je vrienden

Achtergronden en trends