nab bank hours Solliciteer op functies voordat het vacatures worden — Werk dichter bij huis

Solliciteer op functies voordat het vacatures wordenSlim: Solliciteren op een functie voordat het een vacature wordt!
Zoek jij bij een collega-vestiging naar een interne vacature die maar niet beschikbaar komt?Wanhoop niet, want nu is er de ‘Next step in modern HRM’: JobMatcher, de interne baanruil applicatie! 
Bekijk de Demo   (in flash; werkt niet op Ipad/Iphone)     

“In een tijd waarbij mensen over diverse privé – en zakelijke onderwerpen continu met elkaar in verbinding staan via Twitter, LinkedIn en Facebook, is het een logische vervolgstap dat werknemers ook zelf de mogelijkheden op een baanruil binnen het bedrijf met elkaar kunnen onderzoeken”.

Geen vacatures, wel functies beschikbaar
Ben je op zoek naar een gelijkwaardige functie bij één van de andere vestigingen van je werkgever, maar zijn er geen vacatures? Met JobMatcher kun je je keuzemogelijkheden vergroten: ‘solliciteer’ op een bestaande functie op de vestiging(en) van je voorkeur, bij collega’s elders in het land. Want met JobMatcher kunnen al jouw collega’s net als jij op eigen initiatief hun interesse in een andere werkplek via deze applicatie kenbaar maken.
In de 100% privacy veilige omgeving van de applicatie worden alleen de onderlinge matches aan de betrokken kenbaar gemaakt. Bij een match kunnen twee werknemers in samenspraak met de afdeling HRM, met behoud van het arbeidscontract, intern ruilen van baan naar een werklocatie die voor beiden gunstiger is.

Bespaar (reis)tijd, energie en mobiliteitskosten
Baan en locatieruil: dat scheelt beide werknemers vervolgens veel (reis)tijd en energie. Daarbij bespaart het de werkgever diverse kosten op de HRM afdeling en ook niet onbelangrijk; het bespaart het bedrijf elke maand mobiliteitskosten voor het woon- werkverkeer. Een win-win- win situatie en met name in een tijd waarin kostenreductie voor veel organisaties essentieel is.

De voordelen
De internet based applicatie stimuleert jobrotation en bevordert het careerdevelopment. Daarnaast biedt JobMatcher een helpende hand bij (aankomende) reorganisaties en personeelsverschuivingen over diverse vestigingen. De besparingen die een organisatie realiseert bij iedere match die leidt tot een functie-en locatieruil, zijn zeer hoog () en hebben een duurzaam, jaarlijks wederkerend karakter*. 
*Matches besparen een middelgroot bedrijf al snel enkele, tot vele tonnen op jaarbasis.

JobMatcher is een ultra moderne HRM tool waarmee proactief voor- en door het personeel initiatief genomen wordt. Hierdoor ontstaan op een natuurlijke wijze personeelsmatches voor baan- en locatieruil.

Het resultaat: 
- afname van de werkdruk bij HRM
- beter benutten van de talentpool
- minder extern verloop, behoud van kennis en ervaring 
- forse besparingen zonder hoge investeringen

 

                                                                 door Arjan Dekker www.adaptbv.nl   info@adaptbv.nl

Downloads bij dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden

Achtergronden en trends