aldi hours Files en stress op de werkvoer — Werk dichter bij huis

Files en stress op de werkvoer


File zorgt voor stress op de werkvloer

Lang in de file staan is niet alleen vervelend op het moment zelf, het veroorzaakt ook concentratieproblemen, verminderde productiviteit en meer stress op de werkvloer. Dat blijkt uit Belgisch onderzoek van Securex, een dienstverlening in sociale wetgeving en verzekeringen.

Lang in de file staan is niet alleen vervelend op het moment zelf, het veroorzaakt ook concentratieproblemen, verminderde productiviteit en meer stress op de werkvloer. Dat blijkt uit Belgisch onderzoek van Securex, een dienstverlening in sociale wetgeving en verzekeringen.Bijna een derde van de 1525 ondervraagden ervaart het woon-werkverkeer als belastend voor de prestaties op de werkvloer.

Stress
Van de werknemers die het woon-werkverkeer belastend vinden, voelt 66 procent vaak stress op het werk, tegenover 58 procent bij diegenen die geen hinder ondervinden. Dezelfde trend geldt voor concentratieproblemen. Werknemers die last hebben van vertraging in het verkeer hebben meer moeite om zich te concentreren op het werk (34 procent) dan zij die geen problemen ervaren (23 procent). Daarnaast geeft 28 procent van de werknemers met belastend woon-werkverkeer aan de laatste tijd minder te presteren, tegenover 15 procent van de werknemers die zonder oponthoud  op het werk aankomen.

File geen reden werkgever te verlaten
Het onderzoek toont verder aan dat fileleed, ondanks de stress en de negatieve gevolgen, niet noodzakelijk een belangrijke reden is voor werknemers om hun bedrijf te verlaten. Fileleed staat zelfs niet in de top tien van redenen om te vertrekken. Gunstig woon-werkverkeer daarentegen is wel een van de vijf belangrijkste redenen om bij de werkgever te blijven. Voor vrouwen is dit nog belangrijker (71 procent) dan voor mannen (63 procent).

 

Door: Siem Kannekens | redactie HRpraktijk | 05 oktober 2012

Deel dit artikel met je vrienden

Achtergronden en trends