nab opening hours cairns Denk je dat je een burnout hebt? doe de test — Werk dichter bij huis

Denk je dat je een burnout hebt? doe de testVermoeid, geïrriteerd, stress? Doe de burnout test

Heb je last van ernstige vermoeidheid?
Merk je dat je je slecht kunt concentreren?
Ben je vaak geïrriteerd
Is er bij jou sprake van angst en nervositeit?
Kun je moeilijk nee zeggen?
Stel je hoge eisen aan jezelf?
Mis je plezier en ontspanning in je leven?
Heb je al een aantal maanden last van deze klachten en nemen ze niet af???

  • Grote kans dat je verschijnselen van burnout hebt.

Wat is burnout nu precies?
Burn-out is een containerbegrip geworden, het is ook niet medisch vast te stellen door bijvoorbeeld een lichamelijk onderzoek. Je huisarts of bedrijfsarts denkt aan een burn-out als je extreem uitgeput bent geraakt door langdurige overbelasting in je werk, je het gevoel hebt op een afstand te staan van je werk en je en je ernstig twijfelt aan je eigen kunnen. Die overbelasting kan komen doordat je minder aankunt, bijvoorbeeld door een ernstig verlies, ziekte, doordat je werk zwaarder is geworden of een ingrijpende gebeurtenis.

 Je gaat je ziek melden of zit al een tijdje thuis. Je collega’s begrijpen het wel dat het voor jou even niet gaat, zelf begrijp je het amper….

De oorzaak van burn-out ligt vaak in een combinatie van factoren. Je kan maar net tegen die beruchte druppel zijn aanlopen die de emmer doet overlopen. Of anders; je bent een volle emmer met een gaatje in de bodem die constant water verliest.

Je weet dat er iets moet veranderen maar hoe moet je het aanpakken?
Het is te testen of je verschijnselen van burn-out hebt. In de test worden de 3 dimensies van burn-out getest die ook gegeven zijn onder: Wat is burn-out?

•    emotionele uitputting

•    depersonalisatie/cynisme (anderen als negatief subject of object zien)

•    verminderd vertrouwen in persoonlijke competentie

100%IK.nl  werkt niet ‘zomaar’ (sessie voor sessie) aan burn-out, maar volgens een uitgekiend programma van ca. 10 sessies. Er is uiteraard wat ruimte om het te verkorten of te verlengen, maar met deze 10 sessies wordt het totale burn-out vraagstuk aangepakt. In eerste instantie is het zaak om weer energie op te doen en daarvoor de middelen te vinden. Ga je er actief mee aan de slag dan merk je dat je je gaandeweg weer vitaler en mentaal sterker gaat voelen.

En het belangrijkste; je durft weer over de schutting te kijken! Naar mogelijkheden en kansen! Want als je in een burn-out zit dan ben je eigenlijk aan het overleven en is dag van morgen al een hele grote berg om te nemen.

Hoe gaan we te werk?

In het burnout coachingstraject draait het om herstellen en het hervinden van je plezier. Je leert je stress direct te verlagen en onderliggende oorzaken bij de wortel aan te pakken. Je krijgt oefeningen en opdrachten om je dagritme te herstellen, je energieniveau te versterken en je ontdekt waar eventuele lekken zitten en hoe je daar adequaat mee om kan gaan. Je gaat je drijfveren en kwaliteiten  (her)ontdekken en je leert te sturen op wat je werkelijk belangrijk vindt in werk en leven. Ook besteden we aandacht aan draagkracht en draaglast, moeten en willen, denken en voelen en het bewaken van je grenzen. Daarnaast werk je aan een op maat gemaakt eigen noodplan en terugvalpreventie.

Kom eens vrijblijvend praten of onze aanpak wat voor jou is
Het is ook mogelijk een 1 malige stressanalysesessie te boeken. Middels diverse NIP geregistreerde testen en vragenlijsten krijg je zicht op o.a. (mate van) burnout, draagkracht en coopingstijl. Doel van het gesprek is inzichtelijk te maken hoe de stand van zaken is bij jou op stressgebied en te bespreken wat je er mogelijk aan zou kunnen doen. Mooie start voor het maken van verdere stappen in je herstel!

 

Voor meer info en het aanvragen van een test     info@100procentik.nl

Deel dit artikel met je vrienden

Achtergronden en trends