times for post cammeray Geen reactie na sollicitatie? De oorzaken: — Werk dichter bij huis

Geen reactie na sollicitatie? De oorzaken:Het gebeurt zo vaak: jouw sollicitatiegesprek ging goed, je gaat naar huis met een goed gevoel en je geeft jezelf een hoge kans op de job. Dan hoor je niets meer. Misschien heb je de situatie verkeerd ingeschat, maar volgens Alan Carniol van Business Insider is het waarschijnlijker dat één van de vier volgende oorzaken verantwoordelijk zijn voor het gebrek aan respons. Wat de oorzaken kunnen zijn:

  1. Geen follow-up

Volgens een enquête van CareerBuilder weigert bijna één op vier managers elke sollicitant die na het interview geen bedankberichtje stuurt. Stuur dus om zeker te zijn altijd een dergelijk berichtje om de relatie tussen jezelf en het bedrijf (en de interviewer/manager) te versterken.

  1. Weinig of slechte online aanwezigheid

Twee van elke drie werkgevers kijken de online profielen van hun kandidaten na. Zorg er dus voor dat je je eigen kansen niet schaadt met smakeloze commentaren of ongepaste foto’s. Poets je online imago op voor je naar het interview trekt en wees voorzichtig met je privécommunicatie op sociale netwerken.

  1. Onbetrouwbare referenties

Referenties die verdacht overkomen of niet reageren schaden je kansen. Laat je referenties altijd weten dat ze mogelijk binnenkort gecontacteerd zullen worden en vertel ze over je sollicitatie. Geef ze indien mogelijk ook tips over hoe te reageren op mogelijke vragen van het bedrijf.

  1. Geen culturele fit

Bedrijfscultuur is uiterst belangrijk voor het wervingsproces. Hoe goed een interview ook verloopt, als de interviewer/ Hr manager vindt dat je niet bij het bedrijf past, dan word je hoogstwaarschijnlijk niet aangenomen. Vermijd dit probleem door je te focussen op bedrijven die cultureel gezien goed bij je eigen achtergrond passen.

Een andere reden dat je na een sollicitatiegesprek niets meer hoort is het gebrek aan een follow-up van jouzelf. Blogger Alan Henry toont op LifeHacker hoe je een bedankbriefje opstelt dat je kansen om de job in te wacht te slepen verhoogt.

Zo’n briefje bestaat uit drie korte alinea’s :

  • 1: Twee of drie zinnen waarin je uitlegt waarom je dit schrijft (om het bedrijf te bedanken).
  • 2: Herinner de interviewer aan de specifieke vaardigheden die je perfect maken voor de job en waarde voor het bedrijf zullen creëren. Je kan hier eventueel ook een zwakheid of een slecht antwoord toelichten dat naar boven kwam tijdens je sollicitatie.
  • 3: Benadruk je dankbaarheid voor de opportuniteit die ze je hebben aangeboden.

Hou ook de volgende zaken in gedachten:

  • Hou het kort om aan te tonen dat je de kostbare tijd van je interviewer respecteert.
  • Stuur het briefje (meestal in de vorm van een e-mail) tussen de 24 en 48 uur na je interview rechtstreeks naar de persoon die je persoonlijk heeft geïnterviewd

 Dit gecombineerde artikel is overgenomen van express.be

 

 

Deel dit artikel met je vrienden

Achtergronden en trends