nab trading hours Vermijden van files minst belangrijke voordeel HNW — Werk dichter bij huis

Vermijden van files minst belangrijke voordeel HNW


Uit online onderzoek van ISBW Opleiding en Training, onderdeel van de Schouten & Nelissen Groep, blijkt dat het vermijden van files door werknemers niet als belangrijk voordeel gezien wordt (6,5%) van Het Nieuwe Werken.

Ook de zorg voor het milieu is voor zowel werknemers als werkgevers geen belangrijk issue. 34 procent van de werknemers vindt de balans tussen werk en privé het belangrijkste voordeel en 24 procent van de werkgevers sluit zich hierbij aan. Efficiënter werken is met 26 procent voor de werkgever het belangrijkste voordeel.

De top drie belangrijkste voor- en nadelen ziet er als volgt uit:
De werknemers’ voordelen                  

1. Balans werk-privé
2. Ik werk efficiënter op eigen tijden en werkplek
3. Gevoel van vertrouwen bij werkgever

De werknemers‘ nadelen:

1. Gemis sociale contacten collega’s
2. Balans werk-privé: privétijd wordt al snel werktijd
3. Gevoel betrokkenheid bij organisatie ontbreekt

 Werkgevers’ voordelen

1. Er wordt efficiënter gewerkt op eigen tijden en werkplek
2. Balans werk-privé
3. Vermijden van files

 Werkgevers’ nadelen

1. Gemis sociale contacten collega’s
2. Gevoel betrokkenheid bij organisatie ontbreekt
3. Balans werk-privé: privétijd wordt al snel werktijd

Else Slegers, algemeen directeur van ISBW zegt hierover: “Het is interessant om te zien dat hoewel de files in Nederland dagelijks een hot topic zijn, het vermijden ervan voor werknemers geen belangrijk voordeel is van Het Nieuwe Werken. Werkgevers kijken er procentueel gezien net wat anders tegenaan en hebben ook iets meer oog voor het milieu. Het feit dat werkgevers het vermijden van files wel in hun top drie hebben staan, kan te maken hebben met hun behoefte aan efficiënter werken; tijd is immers geld. Werkgevers zijn zich vanuit managementoogpunt meer bewust van bijvoorbeeld Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, waaraan Het Nieuwe Werken een belangrijke bijdrage kan leveren. Daarnaast is het opvallend dat de balans tussen werk en privé zowel in de top drie voor- als nadelen terug komt. Dit laat zien dat zowel werkgevers als werknemers nog altijd worstelen met de vraag hoe zij hun werkdag moeten indelen om de optimale balans te krijgen tussen werk en privé.” 

Deel dit artikel met je vrienden

Achtergronden en trends